A pesti palotanegyed

Magyar multikulti sorozatunkat folytatva a pesti mágnásfertály palotáiba kukkantunk be, megismerjük a magyar arisztokrácia hétköznapjait, a magyar irodalom alakjait és a cselédlányok álmait.
Pesten a Magyar Nemzeti Múzeum elől indulunk 9:00 órakor az első palotába, ami a hajdani Wenkheim palota, egyike azon keveseknek, amit nem államosítottak. Ma a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár foglal benne helyet 1931 óta.

A palota-bakancslistán szerepel Bánffy, Erdődy, Dessewffy, Festetics és több Károlyi palota, beleértve a bérpalotákat és a századfordulós magyar felső tízezer sportolására és szórakoztatására szolgáló épületeket, közterületeket.

A séta hosszúsága attól függ, hány épületbe kapunk belépési engedélyt, összesen körülbelül 3-4 óra.

Februárban és márciusban a régi időpontban várjuk kedves érdeklődőinket. Indulás a Magyar Nemzeti Múzeumtól 9:00-kor, gyülekező az Arany János szobornál 8:45-től. Áprilistól új időpontban, fél órával később, 9:30-tól kezdünk.

A séta ára:
4000 Ft/ felnőtt
2700 Ft/ gyermek, diák, nyugdíjas

Ha szeretnéd igényelni más időpontban is a sétát és legalább 10 fős társasággal tudsz érkezni akkor jelentkezz bátran a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +3620 228 6921-es telefonszámon.   


Jegyelővétel:


Jegyek
Időpont
  • Kapcsolat

   Tel.:
   +3620 228 6921

   E-mail:
   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   Kövessen minket!

trip advisor